We hebben redelijk goed nieuws gekregen, maar we zijn er nog niet. De strekking is voornamelijk “nog even volhouden”. Uiteraard gelden er een paar versoepelingen en komen er nog een paar aan. Desondanks blijven we nog zo veel mogelijk thuis en houden we ons netjes aan de regels. Om eerlijk te zijn, vind ik het langzaam maar zeker wel steeds lastiger worden. Zeker wanneer het zonnetje lekker schijnt, verlang je naar leuke dingen. Een terrasje pakken, op vakantie gaan of met vrienden gezellig de BBQ aanzetten. Het kan nog niet zoals vroeger allemaal. Hoe houd je het nu dan nog even vol? Ik geef je wat tips!

Nieuwe manieren om inspiratie op te doen

In het begin vond ik het thuiswerken wel prettig. Ik kon af en toe een wasje draaien tussen de bedrijven door. Inmiddels betrap ik mezelf erop dat ik vaak naar de muren staar, wachtend op inspiratie. Voor mijn werk moet ik namelijk (zoals je misschien al had verwacht) veel schrijven. Daar heb ik altijd een goede dosis informatie, inspiratie en interesse voor nodig. Nou bevat het internet bergen met informatie, maar de inspiratie laat de laatste tijd nog wel wat te wensen over.

Sta je voor hetzelfde probleem? Wat voor mij werkt is om even iets anders te doen. Dat doe ik normaal op kantoor namelijk normaal ook. Een kopje koffie maken, even de trap op en af om de bloedsomloop te stimuleren of tussen de middag in mijn pauze een wandeling maken. Dat kan allemaal prima in deze situatie. Wat verder ook voor mij werkt: af en toe verplaatsen van werkplek. Ik verplaats vaak rond de middag van mijn kantoor naar de bank. Nieuwe omgeving, nieuwe prikkels en weer inspiratie!

Uitkijken naar leuke dingen

Een andere manier om nog even goed vol te houden, is door uit te blijven kijken naar leuke dingen. De dingen waarvoor je nu nog geduldig moet blijven. Zo ben ik van plan om op een stedentrip Valencia te gaan. Ik ben namelijk al in Rome geweest en ook Londen heb ik al meerdere keren bezocht. Tot op heden heb ik echter nog geen voet gezet in Spanje. Daarom lijkt een stedentrip Valencia mij de uitgelezen kans om kennis te maken met de Spaanse cultuur én om heerlijk te genieten!

Daarnaast kijk ik ook uit naar een concert dat ik in de agenda heb staan voor het einde van het jaar. Zoals de regelgeving er nu uit ziet, dan kan dat concert gewoon door gaan. Dat vind ik stiekem toch wel erg fijn! 

Hoe houd jij het vol?

Iedereen heeft te maken met deze vreemde situatie waarin we leven. Daarom moeten we er samen het beste van maken. Zo is het een goed idee om met elkaar te delen hoe jij het volhoudt. Wat zijn jouw tips en tricks om deze rare tijden door te komen? Ik hoor het graag. Wie weet doe ik nog inspiratie op met jullie suggesties!