Geen widgets gevonden in de zijbalk

Verhuizen, de meeste mensen hebben het wel minstens één keer in hun leven gedaan. Als dat op een leeftijd was waarop je de boel zelf moest regelen, zal je je nog wel herinneren wat een werk het was. Misschien denk je: Dat kan makkelijker. Of misschien heb je het nog nooit gedaan en weet je niet waar je moet beginnen. Deze blog schrijf ik dan ook om te helpen. Zelf ben ik al wat vaker verhuist en zoals met veel dingen wordt het makkelijker wanneer je het vaker doet. Ik vertel je globaal hoe je het iets makkelijker voor jezelf kan maken, want uiteindelijk blijft het altijd een grote klus. Lees je mee?

Vooraf alles duidelijk

Ik heb geleerd dat het allerbelangrijkste is om alles van te voren goed duidelijk te hebben. Wanneer je gaat verhuizen weet je als het goed is al waar naartoe maar wanneer je enkel alleen nog het plan hebt, zul je een toekomstige woning moeten vinden en dat betekent dat je ook alle opties op een rijtje moet zetten. Zo zal je moeten bedenken wat je prioriteiten en eisen zijn voor een nieuw huis. Om vervolgens echt op zoek te kunnen gaan, zal je ook financieel de zaken geregeld moeten hebben. Zo moet je op de hoogte zijn van je hypotheek opties. Wat is de hypotheek rente? Het is aan te raden op zoek te gaan naar een hypotheekrente 30 jaar vast, dan voorkom je vervelende veranderingen. Je kan hier meer over vinden op de website Hypotheekrente.nl. Pas daarna zou ik naar huizen gaan kijken, dan wordt je ook niet teleurgesteld.

Zelf of laten doen?

Wanneer je eenmaal een plekje hebt en al het papierwerk rond is, dan kan er verhuist worden. Ik raad aan om per kamer je spullen in te pakken. Zo houd je het geordend. Wanneer je alle boeken door elkaar in dozen gooit ben je nog maanden bezig om dat ene kookboek te vinden. Daarnaast hoef je het ook niet allemaal zelf te doen. Vele handen maken licht werk. Als je dozen klaar zet voor de kinderen en hen verteld dat ze in de ene doos hun kleren doen en de andere voor speelgoedbeesten is, schiet het ook al op. Maar het kan nog mooier, je hoeft het helemaal niet zelf te doen. Er zijn zat bedrijven die het hele verhuizen uit je handen nemen, dat kost wel wat maar dan hoef je er op een paar aanwijzingen na ook niet meer aan te denken.

Gewenning komt met de tijd

Nu kan het zijn dat je je niet meteen thuis voelt in je nieuwe huis, maar het is belangrijk om te onthouden dat dat met de tijd komt. Het is gewoon een stukje gewenning. Succes en veel plezier!

Door Suzanna