Waar denk jij aan als je aan kerst denkt? Is dat de kerstboom, het kerstdiner of de eindeloze kerstliedjes die je bij elke radiozender hoort? Kerstkransjes, banketstaven en glühwein horen er natuurlijk ook bij. En voor veel mensen is er ook geen kerst zonder kerstcadeautjes. Het begint inmiddels in Nederland meer en meer traditie te worden om met kerst ook cadeautjes te doen. Maar wat geef je dan als kerstcadeau? Sinterklaas is immers net geweest, wat moet je nu weer bedenken? In deze blog geef ik je een paar cadeautips zodat je vast wat inspiratie kan opdoen.

Ga voor kwaliteit

Kleine prulcadeautjes zijn grappig, maar maak  je de ontvanger daar nou echt blij mee? Ga liever voor kwaliteit en investeer in een duurzamer cadeau. Duurzamer in de zin dat de ontvanger er lang plezier van heeft. Dat het een cadeau is wat een tijd mee gaat en niet bij het eerste het beste stootje kapot gaat. Ik hoor je denken: dat is wel duurder. Ja, wat betreft aankoopbedrag is dit inderdaad duurder dan een goedkoop product. Maar omdat het lang mee gaat en je het minder snel of vaak hoeft te vervangen betaalt dit zich dit vaak uit. Zo ben je onder de streep minder geld kwijt.

Ga voor nuttig

Een beetje in lijn met de tip hiervoor: geef liever een cadeau waar de ontvanger echt wat aan heeft, dan het zoveelste, grappig bedoelde prulletje. Sport de ontvanger graag? Geef dan kleding of een attribuut wat diegene bij zijn favoriete sport kan gebruiken. Denk ook aan spullen voor in huis: een fotolijst, een staafmixer of wat dacht je van een Bureaustoel kind? Dit zijn cadeaus die de ontvanger in zijn dagelijks leven gaat gebruiken. En bij ieder gebruik zal de ontvanger even aan jou denken. Zo maak je iemand echt blij.

Combineren kan

Heb je het perfecte cadeau voor iemand gevonden, maar hangt er toch wel een erg hoog prijskaartje aan? Schakel dan de hulp van je andere vrienden en familie in! Je hoeft het niet alleen te kopen. Bundel jullie krachten en koop het cadeau samen. Zo heb je een hoger budget tot je beschikking en kan je echt uitpakken met het cadeau. De ontvanger krijgt dan weliswaar minder cadeaus, maar wel een groter cadeau waar hij vast blij mee is! En zoals in de tips hierboven staat is iemand vast blijer met een kwalitatief en passend cadeau dan met allerlei kleine, random cadeaus.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb! Als mijn tips je aanspreken kun je deze ook met je vrienden of familie delen, zo kunnen jullie kijken of deze manier van cadeaus geven bij jullie aansluit en kunnen jullie eventueel cadeau afspraken maken.