Geen widgets gevonden in de zijbalk

Of het nou voor je werk is, voor school of voor je vrije tijd, een laptop komt altijd wel van pas. Vroeger hadden we de grote brede computers en tegenwoordig heb je super dunne en lichte laptops. In elk huishouden is bijna wel een computer op laptop te vinden. Ook voor de kinderen kunnen laptops erg leuk zijn. Tegenwoordig kan je er allerlei spelletjes op downloaden en spelen. Ook voor werk gerelateerde activiteiten kan een laptop goed van pas komen. Als je bijvoorbeeld ziek bent en niet in staat bent om naar je werk te gaan dan kan je altijd online nog wat werk verrichten vanuit huis of vergaderen met collega’s via videobellen. Kortom, een laptop is een goede aankoop waar je meestal lang plezier van zult hebben.

Een goede laptop vinden

Als je een laptop gaat aanschaffen hoop je natuurlijk wel op een goede aankoop die lang mee zal gaan. Daarom is het van belang om voorafgaand goed onderzoek te doen naar wat jij verwacht van een laptop en wat voor laptops daar dan bij passen. Je hebt verschillende maten laptops. Compacte laptops die gemakkelijk mee te nemen zijn en je hebt de wat grotere laptops waar je meestal ook meer in kwijt kan qua geheugen. Als je je laptop vaak mee zal moeten nemen is een kleine, dunne laptop het handigst. Als je laptop nou alleen maar thuis staat is een grote laptop beter. Ook heb je heel wat verschillende soorten merken. Apple, Sony, HP, Toshiba etc. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat HP en Dell een van de betere merken zijn voor kwalitatief goede laptops. Kijk goed naar de prijs kwaliteit verhouding van verschillende laptops en baseer daar je keuze op.

Software

Elke laptop beschikt ook over verschillend software. Windows, Norton en Microsoft zijn hier voorbeelden van. Niet alleen laptops beschikken over software maar ook spelcomputers, televisies, telefoons en auto’s. software kan je vergelijken met een besturingssysteem. Dit zijn alle programma’s die nodig zijn voor het functioneren van een systeem. Bijvoorbeeld om programma’s te kunnen downloaden, bestanden te kopiëren of te verwijderen, mappen aan te maken of om bestanden en gegevens op te kunnen slaan. De meeste bekende software is Windows. Veel laptops hebben automatisch al Windows erop staan maar het kan zo zijn dat het soms geüpdatet moet worden. Windows 10 pro is de nieuwste variant van software. Zodra je dit niet op tijd doet kan het zo zijn dat je laptop langzamer wordt en ook niet meer goed zal functioneren.

Door Suzanna