Geen widgets gevonden in de zijbalk

Je hebt tegenwoordig twee soorten gamers: console gamers en PC gamers. Vaak is er tussen de twee partijen een discussie gaande over wat nou beter is. Console gamers zeggen natuurlijk dat console gamen het beste is, PC gamers geven toch echt de voorkeur aan PC gamen. In dit artikel ga ik wat dieper in op PC gaming, en waarom dat mijn voorkeur heeft.

Zelf je game computer samenstellen

PC gamen doe je, zoals de naam al zegt, op een PC. Fanatieke gamers kiezen hun laptop of PC specifiek uit om hun favoriete games te kunnen ondersteunen. Je kunt namelijk niet zomaar elke computer of laptop gebruiken hiervoor. Zeker de games van de laatste jaren vereisen flink wat power van je computer, en dat kan niet elke PC of laptop aan. Daarom kiezen PC gamers meestal voor een game computer of laptop. Deze kun je in speciale shops kopen met alles erop en eraan wat jij nodig hebt voor de ultieme game ervaring. Maar je kunt ook zelf je eigen game computer samenstellen, zodat deze precies aan jouw persoonlijke behoeftes voldoet.

Een game computer heeft meer vermogen

Toen console- en PC gamen nog redelijk in de kinderschoenen stonden, was er veel concurrentie op de markt. Veel game developers brachten hun games enkel uit voor de console of voor de PC. Hierdoor lag de voorkeur vooral aan welke games men het liefste speelde. Als je graag Call Of Duty speelde, dan ging je in eerste instantie voor de console, en als je World Of Warcraft wilde spelen, dan koos je voor de game computer. Maar tegenwoordig is er een brug geslagen tussen de twee en worden veel games voor beide apparaten aangeboden. De reden dat mensen tegenwoordig dan toch de voorkeur hebben voor PC gamen, is omdat zelfs een instapmodel laptop soms meer vermogen heeft dan bijvoorbeeld een PlayStation 4 met hoge processiesnelheid. Computers en laptops zijn gewoon krachtiger.

Online gamen

Het ligt er dus echt volledig aan wat jouw persoonlijke behoeftes zijn qua gamen. Een game computer kun je zo instellen dat alles precies werkt zoals jij dat wilt. Het voordeel van een console is dat je met meerdere mensen tegelijk in de huiskamer kunt spelen, wat het gamen een sociale activiteit maakt. Maar in deze tijd met het corona virus zijn de game feestjes in de huiskamer helaas even niet mogelijk. Gelukkig kun je ook online met je vrienden meeten in jullie favoriete games. En dan is een game computer met zoveel potentie toch wel erg chill om op te spelen.

Door Suzanna