Geen widgets gevonden in de zijbalk

Streamingdiensten

Sinds diensten die on-demand films en series aanbieden, zoals Netflix, populair zijn geworden, hoor je steeds vaker dat de traditionele televisie geen toekomst heeft. Dat is misschien een logische gedachte aangezien je voornamelijk vast zit aan de standaard programma's op de televisie. Toch zijn er nog een aantal goede redenen om de televisie niet zomaar af te schrijven. Zo bieden die streamingdiensten lang niet het oneindige aanbod waar ze af en toe voor geprezen worden. Misschien leek het die kant op te gaan toen Netflix nog relatief nieuw was, maar niets bleek minder waar naarmate de tijd verstreek. Er zitten wel degelijk een aantal flinke nadelen aan diensten als Netflix, en daar ga ik hier het één en ander over uitleggen.

Geoblocking

Je kan het misschien al afleiden aan de term "geoblocking", en je hebt er bijna zeker al eens last van gehad. In Nederland is het aanbod van Netflix relatief klein in vergelijking met bijvoorbeeld de Amerikaanse versie. Per regio heb je dus een verschillend aanbod van titels, en dat kan erg frustrerend zijn. Zo zoek ik wel eens naar nieuwe suggesties om er vervolgens achter te komen dat die titel niet beschikbaar is in Nederland. Dit komt doordat een aanbieder per regio voor een licentie betaalt. Bijna elke producent heeft verschillende bedrijven die de distributie in andere landen regelt. Het is niet altijd voordelig voor een aanbieder om de licentie te betalen voor een kleine regio als Nederland. 

Verschillende streamingdiensten

Ik heb Netflix al een aantal keer genoemd, maar het is ook het bedrijf dat de hype rondom streaming op gang heeft gezet. In het begin was het de onbetwiste nummer één als het om streaming ging, maar er ontstonden langzaam meer meer alternatieven. Met de gigantisch populaire serie Game of Thrones heeft HBO haar platform, Go, op de kaart gezet. Vrijwel direct daarna werd ook Chernobyl uitgebracht. Zeer kort geleden heeft ook Disney haar platform, Disney+, gelanceerd. Intussen zit je dus al vast aan een aantal verschillende abonnementen om volop van streamen te kunnen genieten. Het argument dat de televisie ouderwets is omdat je allerlei kanalen moet kopen, is dus al niet zo relevant meer.

Sport en landelijke programma's

Als je van sport houdt, zoals voetbal, dan heb je eigenlijk niets aan alle streamingdiensten. Hiervoor zal je toch echt nog aan een abonnement op sportzenders als Ziggo Sport of Fox Sports moeten denken. Ook landelijke programma's zoals programma's van RTL kan je het beste via de televisie bekijken. Het is het daarom zonder meer waard om tegelijk met jouw internet ook een televisie-abonnement af te sluiten. Gelukkig kan je online gemakkelijk aanbieders van internet en tv vergelijken!

Door Suzanna